+36 (70) 611-5343 info@ugranijo.hu

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Most úgy tűnik, hogy tandemezni augusztus 22-től tudunk

Szeretnénk megosztani veletek, a nyitással kapcsolatos információkról, a lehetőségekről és az akadályokról.

Eddig nem akartunk benneteket fárasztani a részletekkel, ami a háttérben zajlik, de most már úgy érezzük, közel vagyunk a célunkhoz.

Elhárult a fizikai akadálya, hogy a helikoptereink hazarepüljenek. Ez azt jelenti, hogy az eddig zárva tartó ukrán repülőterek egyike megnyitott, így, a helikoptereink, egy köztes leszállással, meg tudnak tankolni, hogy el tudják érni Budapest nemzetközi repülőterét.

Eddig ez volt az egyik kritikus pont, mert tankolás nélkül, ezt a nagy távolságot, a helikopterünk képtelen átrepülni.

A korábbi megoldások között szerepelt, a különböző európai uniós országokon keresztüli behozatal lehetősége, de helikoptereink leszállását illetően a környező országok elzárkóztak.

Ez egy érdekes helyzet, mert a kamionok, a nagy gépek, valamint a hajók tekintetében, a forgalmat nem korlátozták. Mintha kifelejtették volna az egyszerű, magánforgalmi repülőgépeket, helikopterek közlekedésének engedélyezését. Ezeket, személygépjármű forgalmi kategóriába sorolták, sajnos.

Az ukrán helyzetet ismerjük, vörös zóna, nem magyar találmány. Egyik uniós ország, sem engedi a helikopterek berepülését.

A legfrissebb rossz hír, hogy, a koronavírus helyzet miatt, az ukrán kormány augusztus 31-ig meghosszabbította a karantént, így, a saját személyzetünkkel, továbbra sem tudjuk átrepülni a gépeket, bármennyire is akartuk volna.

Megoldásokat keresve, egyeztetve, kormányhivatallal, operatív törzzsel, rendőrséggel, találtunk egy lehetőséget, mely elvileg működőképes.

Kormányzati, rendőrségi engedéllyel, ukrán személyzettel meg tudnánk oldani a helikopterek hazarepülését, Budapest nemzetközi repülőtérre, azzal, hogy az Ukrán személyzet, nem lép be az országba, és vissza tud repülni kereskedelmi járattal haza..

A kormány és a rendőrség részéről ez nem is lenne gond, de ehhez még a Magyar Légügyi Hatóság engedélye is szükséges.

Az ukrán személyzetnek, szüksége van a Magyar Légügyi Hatósági engedélyére, hogy repülhessenek egy magyar lajstromú helikopterrel.

Ezt az engedélyt,  türelemmel várjuk, reméljük hogy ebben a kérdésben pozitívan döntenek. Ha ez megérkezik, azonnal elkezdjük szervezni az átrepülést.

Addig is kérjük türelmeteket, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb kezdhessünk.

Kérlek, segítsétek azzal a munkánkat, hogy ne telefonon érdeklődjetek, e-mailben mindenkinek el fogjuk küldeni az aktuális információkat!