+36 (70) 611-5343 info@ugranijo.hu

Sziasztok! Gondoltam írok gyorsan, az ugrás másnapján egy élménybeszámolót.

Kitaláltam, hogy szeretném kipróbálni a tandemugrást,

így hát a barátaim a 30. születésnapomra meg is leptek vele. Nagyon flottul ment az UgraniJó csapatával maga a szervezés, kaptam sok mailt, így felkészülhettem arra, ami vár rám. Fenéket! Nem lehet felkészülni rá, de ez nem is baj!

Az autópályán ahogy hajtottam az ugrás helyszínére, nagyon izgultam. Előttem ment egy Renault típusú autó, aminek a hátulján egy medúza matricát láttam. Egyszer, kétszer meg is előztük egymást, majd mikor leparkoltam a helyszínen, befutott a Renault is. Nem medúza matrica volt.. Hanem ejtőernyő…. Jó érzés volt, hogy végig az M7-en valaki ugyanoda tartott, ahova én.

8:15-re kellett érkezni a regisztrációhoz,

ahol igazán kedves személyzet volt a segítségemre. Látták rajtam, hogy zabszem sem fér a fenekembe, de már ők is nyugtattak, hogy ne féljek, mosolyogva fogok távozni. Elég kellemetlen volt számomra, hogy a krónikus betegségem miatti szteroid kezelés eredményeképp sokat felszedtem, de diszkréten kezelték ezt és kedvesen megkérdezték, hogy tudok e angolul, mert csak nem magyar ugróval tudnak össze kapcsolni engem a súlyom miatt.

Kicsit megijedtem,

ami látszott is az arcomon, de biztosítottak róla, hogy ha nem értek valamit, ők majd segítenek. Halistennek Zdravko mindent érthetően elmagyarázott, ahogy építette rám a hevedert.

Sokan mesélték, akik már ugrottak máshol, hogy rájuk csak egy nadrágot adtak.. Nem volt professzionális öltözet.. De az UgraniJó csapatánál a professzionális kifejezést tényleg komolyan veszik. Nem véletlenül kerül annyiba az ugrás, amennyibe.

A tandem párom végig nyugtatott,

hogy minden rendben lesz.. Ne féljek, ő se fél, pedig ő is most ugrik először. Annyira be voltam rezelve, hogy egy pillanatig nem éreztem a poén ízét, másodpercekkel később már önfeledten nevettem.

A helikopterbe beszállva,

egy csomó magabiztos és vidám ember között elveszetten éreztem magam, mert készültem a biztos a halálra. Végig mantráztam, hogy jó lesz ez, nem volt hülye ötlet..

Majd mikor felszallt a gép, és távolodtunk a biztonságot nyújtó földtől, eluralkodott rajtam a pánik, mert leesett, hogy innen már csak zuhanva vezet az út lefelé. Zdravko nyugtató waltzer dudolása és a helikopter zaja és a többiek morajlasa örökre belém égett.

Egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy egyre kevesebben vagyunk..

Ekkor elkezdtem figyelni a szóló ugrókat. Gyerekek, ilyen mosollyal ugrani iszonyat bátorító. Arra gondoltam, ha ők már ennyire nagy örömmel ugranak, nem lehet itt baj. Ez addig tartott míg el nem indultunk a szakadék felé..

Tériszony ide vagy oda,

annyira sokkot kaptam, hogy fel se fogtam, hogy már zuhanunk is. Megijedtem, mert össze vissza forogtunk a levegőben, arcomat borzolta a szél és eszembe jutott, amit olvastam, hogy vegyek levegőt! Vettem. A számon. Mindenképp kérjetek videót az ugrásról, nagyon mókás látvány az arc ilyenkor.

Amikor épp megszoktam, hogy zuhanunk, akkor koppintott a vállamra a partnerem, belekapaszkodtam a hevederbe és jött az a menő érzés, hogy mégis van testem, aminek van súlya, jippi!

Én az ernyő kinyílásának az érzését jobban élveztem, mint a zuhanást. Ahogy kinyílt az ernyő, és végre körbe mertem nézni, majd bepisiltem a gyönyörtől.

Érdemes itt ugrani, mert a táj egyszerűen gyönyörű.

A kezembe adta az irányítást a partnerem, de én tipikus utas forma vagyok, inkább nem csinálnék semmit, csak gyönyörködnék, de mókás volt érezni, hogy egy kis erővel milyen könnyen lehet irányt változtatni.

A második kedvenc érzésem a földet érés volt.

Féltem tőle, de nem haltunk meg. Indulás előtt direkt erősen bekötöttem a cipőmet, így csak kibomlott a masni, úgyhogy legközelebb két masnit húzok rá. Igen, legközelebb. Bár csak egy pipát szerettem volna a bakancslistámra, azt hiszem ez nem lesz elég. Legalább még egyszer kell ugranom, hogy tudjak figyelni a testemre, az érzésre és mindenre. Tudjátok, nem véletlenül szól úgy a mondás, hogy a puding próbája az evés.. És ha finom az a puding…..

Köszönök nektek mindent!!